Образец перевода: «Несокрушимые» Scorpions в киевском Палаце Спорта.

Проверенные временем и известные всему миру песни зал подхватывал с первого куплета, сливаясь в едином роковом хоре.

Больше всего удивило, что в зале была абсолютно разная публика – от студентов неформальной наружности и здоровых парней в черных косухах, до бизнесменов в галстуках и костюмах. Но всех объединяла любовь к музыке.

Отыграв час, скорпы ушли за кулисы, но повинуясь бурным, несмолкающим в течение десяти минут овациям, вышли на бис. И вот тут зал получил то, за чем пришел.

Wind Of Change, Still Loving You -- порция баллад заставила растаять даже равнодушных к творчеству кумиров зрителей. А что же тогда говорить о поклонниках. Зал был взорван!!! Пары танцевали, зал вспыхнул тысячами зажигалок, сливаясь в едином желании – продлить счастье как можно дольше. С последними аккордами на площади перед Палацом Спорта взлетел в небо праздничный фейерверк от компании Союз-Виктан. Вот и все. Scorpions уехали в мировой тур, а мы остались тут – счастливые и благодарные.

«Yıkılmaz» Scorpions Kiev Spor Sarayında.
Salondakiler Zamanla denenmiş ve dünyaca ünlü şarkılara daha ilk kıtasında katılıp yekpare rock korosuna birleştiler.

Burada en çok şaşırtıcı olay, salondakilerin özel kiyafetteki talebeler ile siyah “kosuh” giyen sağlam gençlerden başlayarak, kravat takan ve takım elbise giyen işadamalarına kadar tamamen değişik insanlar olması. Ama her kesi müziğe karşı olan sevgi birleştirmişti...

Bir saatlık müzik icrasından sonra “scorpler” perde arkasında gittiler, ama 10 dakika boyunca dinmeyen şiddetli ve sürekli alkışlara itaat ederek gene bis etmeye çıktılar. Ve işte burada salondakiler beklediğine kavuştular.

"Wind Of Change", "Still Loving You" – baladlarının porsiyonları seyirciler çok seven işbu grubun eserlerine ilgisiz olanları bile yakaladı. Oysa hayranlar hakkında diyecek mi var? Salon patlamıştı!!! Çiftler dans ediyor, salondakiler tek istek, yani mutluluk anlarını mümkün kadar uzatmak umudu ile kaynaşmış, salon binlerce çakmaktan parlamıştı. Son akortlar ile beraber Spor Sarayının önünde “Soyuz Viktan” Şirketi tarafından gökyüzüne bayram fişeği atıldı. İşte bu kadar. Scorpions dünya turuna devam etmek için bizden ayrıldı, biz ise burada mutluluklar içinde kendilerine müteşekkir kaldık.


Автор:Раматова Наргиза Исмаиловна
Дата:06.11.2009
Визитная карточка:Переводчик в Узбекистане, Ташкент